Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Výborný článek. Mimochodem obdivuji vaši odvahu přiznat, že se jedná o vlastní zkušenost. A určitě to není tak jenom u jehovistů. To zase vím já z vlastní zkušenosti.... R^

1 0
možnosti
IK

Jako vulgární materialista to možná vidím zjednodušeně, ale mně fakt, že v sektách procento lidí pomáhajících si psychotropními látkami připadá dost logický. Podle mého se scházejí dva faktory: jednak je sekta krajně nezdravé a stresující prostředí (požadavky, nátlak, výhružky v případě neposlušnosti nebo selhání, obvykle i vědomí, že "není úniku" protože většina sekt netoleruje odchod o sekty, rozpor mezi tím, čemu je požadováno věřit a objektivní skutečností) a za druhé si troufám odhadovat, že k zapojování se do sekty budou mít větší sklon lidé nejistí, nevyrovnaní a úzkostní, což jsou samozřejmě právě ti, u kterých se dá předpokádat vznik nadužívání psychotropních látek.

5 1
možnosti
Foto

Souhlas s oběma argumenty. R^

0 0
možnosti
Foto

Ve svém článku jste celke přesně popsal myšlení převážné většiny voličů stran typu ANO a SPD. "V jednotě je síla"....R^

2 2
možnosti
ZD

Všimněte si - moudrý diskutére - že se podobné příznaky projevují aktuálně i na diskusích voličů aktuální vlády. Ani jeden příspěvek se nevěnuje chvále své volby nebo presentaci úspěchů této vlády. Všichni frustrovaní svou volbou stále jen plivou na vládu minulou. Svým příspěvkem jakož i blogy patříte do stejné skupiny těch co chtěli ZMENU a přišla jen větší frustrace. A hned se ozvete, abyste se postavil jakoby mimo. Takže zajímavé pojednání je o nás všech - vítejte v klubu.

1 0
možnosti
JL

Zajímavé, já jsem individualista, takže když to čtu, vstávají mi vlasy hrůzou na hlavě. A lidi s depresemi hledají různé cesty, jak se z nich dostat, často to může být fanatická víra nebo nějaká spirituální cesta jiného druhu. Jinak lidi očekávali konec světa nebo nějakou božskou katastrofu odjakživa. Občas se jim to splnilo a pak si o té katastrofě povídali, tradovala se a čekalo se na další...Lidé jsou v podstatě legrační tvorové, primáti s hypertrofovaným mozkem, velmi kreativní, neovládající své myšlenky, hyperaktivní někdy zcela zbytečně. Gott mit uns.

2 0
možnosti
LP

Proč v sektě bere tolik lidí antidepresiva ? Protože do sekty vstupují převážně lidé s psychickými problémy, na které se obyvkle předepisují antidepresiva.;-)

4 0
možnosti
ZD

To bude také část pravdy. Mnozí, kteří mají problémy s orientací v životě hledají nějakou skupinu a zřejmě předpokládají, že narazí na podobné a spolu problémy lépe vyřeší. Je to jako s upgrade počítače - staré problémy vyřeší, ale nové přinese.

2 0
možnosti
ZH

Strážná věž odkazuje bohatě na Bibli a snaží se tímto způsobem prokázat, že její závěry jsou pravdivé, protože se opírají o Bibli. Našel jsem však ve Strážných věžích řadu tvrzení, která byla překroucená, nebo dokonce přímo nepravdivá. K tomu však bylo třeba číst celý kontext odkazu, ne pouze ten malý kousek, na který Strážná věž odkazuje. Těchto rozporů si určitě všímá víc lidí a pokud ne přímo vědomě, tak intuitivně. Ve smyslu, že tvrzení působí rušivě v celkovém kontextu Bible. Pokud k tomu přidáme nátlakovou složku sekty - pokud nás opustíš, nezvratně zemřeš a na věčný život v pozemském ráji můžeš zapomenout - je na psychické problémy zaděláno. Člověk se od této lži musí osvobodit a poznat, že je to lež - pak se mu stane odchod ze sekty úlevou a fakticky i spásou. Teprve pak má otevřené dveře k tomu, aby naplno přijal Krista jako svou hlavu. Protože mu na cestě přestane překážet falešný prostředník - VRO.

3 0
možnosti
SL

Nemusíte hledat rozpory mezi slovy a výkladem :-).

Stačí vidět úsměv ;-).

Je úsměv a "úsměv". Asi jste to už v životě zažili. Myslím upřímný úsměv. ;-(

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS